17:00

Pixbo Wallenstam IBF F03 Röd

En match med extra allt!

Idag var det dags för bortamatch mot Lindome.
Uppladdningen var ganska bra, men det kändes ändå inte riktigt som tjejerna var uppe på tårna när matchen drog igång. Vi hade visserligen den mesta av spelet och parkerade långa stunder nere i Lindomes zon.
Men det där sista var inte där, det saknades glöd.
Vilket underströks av att Lindome, redan innan en minut gått, kontrade in 1-0. Några minuter senare gjorde Lindome även 2-0 på ett frislag från halvdistans, slarvigt!

Vårt spel var trots detta ganska bra. Tjejerna gnetade på och för varje byte blev det allt bättre fokus och intensitet.
Med dryga två minuter kvar av perioden kontrade Axina in ett reduceringsmål. Vi gick till pausvila med en känsla av att vi nu var inne i matchen och att det bara behövdes vissa finjusteringar för att helt äga den.

Efter pausen forsätter spelet med den trygghet vi såg i slutet av första. Backarna gör ett strålande jobb och anfallarna jobbar på bra. Dock försvarar sig Lindome bra och det är svårt att få till många rena lägen, då de överlastar rejält framför eget mål.
Efter dryga fem minuter hittar Astrid, trots röran, fram med en snygg pass till en nu stekhet Axina, som ser till att matchen blir utjämnad. Det känns nu som om vi snart kommer göra ett ledningsmål.

Istället tar allt en ny vändning. Ida åker, helt korrekt, på en utvisning för slag. Lindome får spela i nummerärt överläge. Skulle detta innebära att de skulle få ta över matchen igen? Nu var vi nöjda över att vi i onsdags hade pratat en del om hur man ”dödar” ett powerplay och det var tydligt att tjejerna hade lyssnat.
En bra box och ett klokt hanterande av bollen.
Då kom nästa kalldusch, Nellie driver upp bollen och får, efter en närkamp på mittplan, en ordentlig skada på högerlåret. Vi vet ännu inte vad det är, men det vara bara att linda stenhårt och hoppas att det ”bara” är en ordentlig lårkaka.
Sedan åker en Lindome spelare ut. Skribenten har ingen aning om varför, då han just då mer jobbade som sjukvårdare.

Glädjen över att få spela 4 mot 4 blev dock kortvarig, för 20 sekunder senare åker Alice ut. Detta efter att dragit till bollen på volley, ganska så högt över knät. Snyggt, men inte så lagligt. Vi kanske inte skulle tränat på volleyskott på träningen vi hade några timmar innan…..

Nu får vi spela 3 mot 4. Detta verkade bara tända tjejerna, för Lindome fick knappt låna bollen och absolut inte skapa något ordnat spel. Närmast att göra mål var vi på en vass kontring.
Vi reder ut allt detta och sedan var det fullt ös och gott tryck mot motståndarkassen, dock inga mer mål innan periodpausen.

I den tredje perioden var det inget snack, vi ägde spelet, men det tog ändå tid innan målen kom.
Det förlösande ledningsmålet kom efter dryga sex minuter. Det var Bötte som drog till direkt på en diagonalpass från Alice. Skottet var inte stenhårt men satt snyggt vid bortre stolproten, otagbart för Lindomes duktiga målvakt. Minuten senare har Axina lekstund som slutar med ett skott i krysset.
2-4 och nu känns det kassaskåpssäkert. Vi maler på, men gör inga fler mål. Lindome försvarar sig bra och har några kontringar som styrs undan av våra backar. De bollar som letade sig ner mot vårt mål togs tryggt hand om av Thea, som vände dessa till egna kontringar på grund av utmärkta utkast. Bötte blir tyvärr också skadad, efter en luftfärd landar hon på en gammal skada. Gjorde rejält ont en stund, men det började gå över då det var dags att fira segern.

Vibst med 2.4 och en innehållsrik och spännande match idag igen.
Mest imponerande idag är tjejernas intelligens och spelförståelse. Skador och utvisningar gjorde att ledarna i båset fick vara kreativa, vilket innebar att tjejerna flyttades runt i olika konstellationer, men detta klarade de av med bravur.